به گزارش «راهبرد معاصر»؛ القدس العربی گزارش کرد، مؤسسه هند رجب خبر داد کارزاری قانونی-سیاسی برای مقابله با حضور بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در کشورهای اروپایی آغاز میکند.
این مؤسسه در بیانیهای تصریح کرد، دادگاه بینالمللی برای نتانیاهو به دلیل ارتکاب جنایت جنگی حکم بازداشت صادر کرده است. بنابراین، پذیرش وی در مجارستان یا اجازه پروازش از آسمان کشورهای اروپایی نقض قوانین این دادگاه از سوی کشورهای عضو به شمار میرود.
بسیاری از حقوق و روابط بین الملل معتبر است و اجرا می شود. سفر نتانیاهو به مجارستان را نمی توان دال بر بی اعتباری قوانین و صدور احکام دادگاه های بین المللی عنوان کرد
حسن بهشتیپور، کارشناس مسائل بینالملل درباره سفر نتانیاهو به مجارستان و خروج این کشور از دیوان کیفری بین المللی در راستای اجرای حکم جلب نتانیاهو به عنوان جنایتگر جنگی به «راهبرد معاصر» گفت: خروج مجارستان از نهاد قضایی بین المللی به منزله پیگرد و جلب نکردن نتانیاهو در سایر کشورها نیست. تردیدی نیست کشورهای مختلف جهان برای در امان ماندن از جنایت های بسیاری که به وسیله آدمکش هایی مانند نتانیاهو می تواند رخ دهد، خود را پایبند به اجرای قواعد بین المللی می دانند.
وی افزود: اینکه کشوری مانند مجارستان میان بیشتر کشورهای دنیا خود را از این موضوع مستثنی کرده است، نباید به پای دیگر کشورها نوشت و مدعی شد، آنها نیز قواعد بین المللی درباره دستگیری جنایتکاران جنگی را رعایت نمی کنند.
کارشناس مسائل بینالملل عنوان کرد: از چهار قرن پیش تاکنون که عهدنامه وستفالی به امضای کشورهای اروپایی رسید تا به امروز جهان تابع قوانینی بوده است که به تدریج شکل گرفته اند تا به سمت توسعه و جلوگیری از تکرار جنایت جنایتکاران در عرصه بین الملل بروند. به عنوان نمونه، قرن های گذشته میان کشورها مرزی وجود نداشت، اما به دلیل ایجاد قوانین، مرزها تعیین شدند. زمانی حق شهروندی میان کشورهای مختلف بی معنا بود، اما اکنون به اصل اجتماعی تبدیل شده و مفهوم دولت – ملت نیز معنا یافته است.
بهشتیپور گفت: در چهار قرن گذشته تاکنون جهان شاهد تغییرات شگرفی بوده است، مانند وضع قوانین در روابط کشورها که از آن به عنوان دیپلماسی یاد می شود. از دل دیپلماسی، دیپلمات ها بیرون آمدند و مصونیت دیپلمات ها ایجاد شد. بنابراین جهان قوانین را ناگهان و یکباره به دست نیاورده است که یکباره از دست بدهد و مطابق آنچه مجارستان انجام داد، به اجرای آن بی توجهی کند.
کارشناس و تحلیلگر سیاسی معتقد است: بسیاری از حقوق و روابط بین الملل معتبر است و اجرا می شود. سفر نتانیاهو به مجارستان را نمی توان دال بر بی اعتباری قوانین و صدور احکام دادگاه های بین المللی عنوان کرد؛ بلکه نتانیاهو به کشوری سفر کرده که مطمئن به اجرا نشدن مصوبات دادگاه بین المللی بوده است. امروز برخلاف گذشته که نتانیاهو بدون ویزا به کشورهای اروپایی ازجمله آلمان، هلند، فرانسه و اسپانیا سفر می کرد، شاهدیم دیگر جرئت سفر به این کشورها ندارد؛ نه تنها نتانیاهو، بلکه وزیر جنگ جنایتکارش نیز نگران اجرای این قانون در کشورهای مختلف است.
وی تصریح کرد: به صرف اینکه مجارستان نتانیاهو را دستگیر نکرد، نمی توان گفت قانون خدشه دار شده است، حتی وقتی آمریکا زیر بار اجرای این قانون نمی رود، نمی توان گفت آنچه دادگاه بین المللی تصویب کرده بی اعتبار شده است، زیرا دنیا همچنان قواعد خاص خود را دارد و به آن پایبند است.
بهشتیپور گفت: گرچه رژیم غاصب جنایتکاری همچون صهیونیسم در غزه جنایت می کند، کشورهای قدرتمند نظاره گر هستند و این موارد ضرباتی جدی به پیکره نظام بین الملل وارد می کند، اما به معنای پایان دادن به حقوق بین الملل، روابط بین الملل و نامشروع شدن دادگاه های بین المللی نیست. تمام کشورهای عضو دادگاه بین المللی کیفری پایبند به دستگیری نتانیاهو هستند؛ واقعیت این است 122 کشور عضو دادگاه بین المللی کیفری لاهه همچنان کشورهای کمی نیستند و قائل به اجرای مصوبه دستگیری نتانیاهو و همراهانش به عنوان جنایتکار جنگی هستند.